Prologi tälle blogille

 Muuta sana tästä blogista.

Tammikuussa 2023 minulta leikattiin aivokasvain. Kasvain oli onneksi hyvänlaatuinen (meningeooma), mutta sen sijainti oli ongelmallinen. Kasvain vaurioitti oikeaa silmähermoa ja sen ympärillä olevia hermoja mm. kuuloa. 

Leikkaus meni kaiketi hyvin, mutta siitä seurasi kaikenlaista. Itselle suurin jälkiongelma oli kallon vuotaminen. Leikkaushaavasta alkoi vuotaa aivonestettä oikein urakalla. Pää oli aivan tiltissä, kipu tuli hyökyaaltona, kaikki aistit olivat aivan sekaisin, oksetti ja tasapaino heitteli. Apua sain ja korjausleikkaus onneksi auttoi.

Noina muutamana viikkona sairaalassa koin paljon erilaisia, erikoisia ja jopa surrealistisia hetkiä liittyen kuolemaan ja sen kautta elämään. Tämä blogi onkin minun keinoni pohtia kaikkia niitä tuntemuksia ja mietteitä, mitkä nousivat ja nousevat edelleen noista kokemuksista.

Ja vaikka otsikko ja asiat nousevat kuoleman läheisyyden kokemuksesta, minä en ole pessimisti, enkä synkistelijä, vaan perimmiltäni optimisti. Siksi varmaan kokemukset jäivät pohdituttamaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kipu, joka imaisi pimeyteen

Kuin sadepisaroita seitissä